sabato 12 aprile 2014

Spicy shiitake chickpeas pancakes season with herbs / Pancakes salati alle erbe e funghi Shiitake




EN: Easy, quick, healthy and adaptable recipe! All you need for 3-4 pancakes is:
- 1/2c chickpeas flour
- 1/2c of water and spelt milk (half water, half milk)
- 4 Shiitake mushroom, rehydrated for 15 min in war water
- 1tbs baking powder
- 1tbs extra virgen oil
- basil, thyme, oregan, turmeric, black pepper and salt to taste

Mix all dry ingredients in a bowl then add all wet ingredients, slowly, and mix until smooth. Heat a frying pan over medium high heat. Pour 1/4 batter onto the griddle, brown on both sides and serve hot! 
Serve with romaine lettuce, tomatoes, cucumber, soybean sprouts and a sprinkle of soy sauce.

IT: Facili, veloci, salutari e versatili! tutto ciò che vi serve per 3-4 pancakes è:
- 50g farina di ceci
- 50cl latte di farro
- 60-70cl acqua
- 4 funghi shiitake, reidratati in acqua tiepida per 15 minuti
- 1 cucchiaino di lievito secco
- 1 cucchiaino di olio extravergine
- basilico, timo, origano, curcuma, pepe e sale

Mescolate tutti gli ingredienti secchi in una ciotola poi aggiungete gli ingredienti umidi e mescolate. Scaldate una padella a fuoco medio-alto e versate 1/4 della pastella, cuocete per 1-2 minuti da entrambi i lati e servite caldo!
Accompagnatelo con lattuga romana, pomodorini, cetrioli, germogli di soia e una spruzzata di salsa di soia.


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